gomb hivjon bennunket

Általános tudnivalók a - Két órás és egész napos vitorlázás hajóvezetővel - programunkról

Az indulás minden esetben valamelyik siófoki vitorlás kikötőből történik, az esetek döntő többségében a Stefánia vitorlás kikötőből, ami a Vitorlás utca végén található, a Hotel Yacht és a Hotel Móló mögött. A másik lehetőség a siófoki Ezüstpart kikötő, ami Széplakon található a Calypso étteremnél, ebben a kikötőben is van két hajónk, így ez is elképzelhető. A foglaláskor az illetékes kollégánk minden esetben jelezni fogja, hogy melyik kikötőből lesz az indulás.

Fontos, hogy a vitorlás kikötők nem összetévesztendőek a Hajóállomással, ahonnan a két árbocos, 40-70 fős nagy vitorlásaink, motorcsónakjaink és a személyhajók indulnak! A Hajóállomás a Krúdy sétányon található, a mi állásunk a 8-as állás, ahonnan indul a kalózhajó, a naplemente túra, a disco hajó, illetve céges és magánrendezvényeink.

Ha még nem voltak nálunk vitorlázni, a legegyszerűbben úgy találnak oda, ha a GPS-be a Hotel Yachtot írják be, mint úti cél. A Hotel Yacht előtti parkolóban vendégeink ingyenesen is parkolhatnak. ( A közvetlen szálloda előtti helyeket legyenek szívesen szabadon hagyni a hotel vendégeinek.)

A vitorlázás egy erősen időjárásfüggő technikai sportág, így a körülmények mindig befolyásolják a program megvalósulását. 40 km/óra feletti szélben, szakadó esőben és 15 Celsius fok alatti hőmérsékleten esetén javasoljuk a program elhalasztását. Ilyen esetekben mindig biztosítunk díjmentesen új időpont a meghiúsult kirándulás pótlására.

Az iménti ok miatt, ha a vitorlázás napján nincsen jó idő, reggel indulás előtti egyeztessenek a kapitánnyal, akinek a számát az indulás előtti napokban kapják meg, hogy alkalmas-e az időjárás a vitorlázásra.

Kérjük minden esetben próbáljanak meg időben érkezni, de a 2 órás vitorlázásnál ez különösen fontos. Hajóink be vannak táblázva egész napra, így ha késnek, akkor sajnos az az Önök idejéből megy le.

A 2 órás vitorlázás során kikötésre nincsen máshol lehetőség. Ennek egyetlen oka, hogy nem érnének oda és vissza ennyi idő alatt más kikötőbe, Siófok-Balatonfüred távolság nagyjából 2-3 óra, a szél erősségétől és irányától függően. Ennek ellenére ebben a 2 órában is el lehet kellemesen tölteni az időt, a vitorlázás öröme mellett meg lehet állni fürdeni is, a strandoktól távoli kristálytiszta vízben.

Egész napos (8 órás) vitorlás kirándulás esetén már belefér az időbe egy túlparti kikötés is akár Balatonfüred, Alsóörs vagy Tihany útiránnyal. Hajóink Bahart matricások, így ezekben a kikötőkben ingyenes a kikötés, meg lehet állni ebédelni vagy sétálni egyet. Előfordulhat főszezonban, hogy nincsen szabad vendéghely az adott kikötőkben, ilyen esetekben a megértésüket szeretnénk kérni, ezek rajtunk kívül állók okok, amibe nincsen beleszólásunk. Ha nincsen ötletük az útirányt és a programot illetően, nyugodtan kérdezzék a kapitányokat, úgy ismerik a Balatont, mint a tenyerüket.

3 év alatti gyermekek számára nem ajánlott a vitorlázás, a kapitányaink nem tudják értük vállalni a felelősséget, így arra szeretnénk kérni kedves utasainkat, hogy próbáljanak meg a vitorlázás idejére találni valaki, aki vigyáz a kicsire.

Kutyák, macskák nem vihetők fel a vitorlásra, de egy bizonyos termetig munkatársaink szívesen vigyáznak rájuk az irodánkban vagy a kikötőben a vitorlázás idejére. Ezzel kapcsolatban kérjük minden esetben egyeztessen előre velünk. Kistestű kutyus felvitelére a vitorlásra előzetes megbeszélés alapján lehet esély.

Ha fehér vagy világos talpú cipőben érkeznek, azt megköszönjük a hajók nevében is. Ezenkívül nincsen más kikötés a ruházatra, mindig az időjárásnak megfelelő, kényelmes öltözetet javasolunk.

Mentőmellény minden hajónkon van, ezt nem kell külön kérni sem.

Ételt, italt nyugodtan hozhatnak magukkal a hajóra, és bármikor el is fogyaszthatják azt ott.

Ha az alábbi információk olvasása után még mindig van olyan kérdése, amire szeretne választ kapni, bátran keressen munkatársainkat az oldalon megadott elérhetőségeken.

A lefoglalt vitorlás bérlés időpontok áthelyezhetőek öt napot megelőzően, rossz idő esetén is új időpontot biztosítunk. Lehetőség van ajándék voucherek vásárlására lefoglalt időpont nélkül.

Foglalja le a vitorlás bérlés kapitánnyal szolgáltatást nálunk, ahol a program vitorlázás, fürdés, napozás! Családjával, barátaival zavartalanul töltheti szabadidejét a Balatonon és a parti kirándulásokon.

Az egész napos vitorlás bérlés ára a hajó és kapitány díjából tevődik össze, a 2 órás kirándulásokra külön díjszabás van.

Amit érdemes tudni a programról

A foglalás rugalmasan új időpontra tehető át, 5 nappal az indulás előtt.

A 2 órás program nem elég hosszú a túloldalra való átéréshez, de kiváló alkalom a vitorlázásba való belekóstolásba vagy 1-1 eseményhez pl lánykérés

Érdemes melegebb ruhát is bekészíteni

A cipő lehetőleg ne fogjon, bár általában felesleges lábbelit viselni.

A programot Önök határozzák meg: vitorlázás, fürdés, balatonfüredi kikötés stb.  de a szél befolyásolhatja.

Vannak gyerek mentőmellények, külön kell kérni. A bébik számára hajókabin rendelkezésre áll, de inkább várjanak pár évet.

Kisállat felhozható – ha nem lehet elkerülni…

Az indulás – érkezés pontosan történik, a csoportok egymást követik általában. Kérem, ne késsenek!

Legyen Önöknél (digitális formában is elég) a foglalási szám.

Innivalót tudnak – ajánlott is – hozni.

9 fő felett a nagyobb vitorlásaink a Talizmán Yachtok állnak rendelkezésre a hajókiránduláshoz.

Vitorlás bérlés Balatonon programunk árairól a díjszabás menüpontban tud tájékozódni.

Jegyértékesítés - Fő iroda:
8600 Siófok, Fő utca 45.
Tel.: +36-30/5424-537

ÉRDEKLŐDÉS

Please type your full name.
Invalid email address.
Invalid Input

0/500

Invalid Input
Captcha
Invalid Input

Menetrendi járataink – Vizi taxi - egyéni utasainknak:
 
Gyerek programok, sétahajózás, motorcsónakos adrenalin száguldás és Talizmán City (kisvonat):

Telefon: +36 30 5424 537
E-mail: info@tflotta.com

Kishajós bérlések:
 
Hajóink különböző kikötőkből indulnak, tájékozódjon a megfelelő helyszínről!:

Telefon: +36 30 5424 208
E-mail: hajoberles@tflotta.com

Rendezvényszervezés hajóinkon:
 
Vitorlás csapatépítések, céges rendezvények és magánrendezvények:

Telefon: +36 30 5424 547
E-mail: rendezveny@tflotta.com